mooievoorzijden 1Website
Sedert 2013 is ons bestuurslid Jack Scholtens bezig om de collectie te ordenen en onder te brengen op het internet. Doel is, om naast het herdenken van de overledenen, een ingang te bieden voor stamboomonderzoekers en samenstellers, waar ook ter wereld, van geschiedenissen over familie en voorouders. Bid- of herdenkingsprentje bevatten immers, naast geboorte- en sterfdatum een korte levensbeschrijving van de overledene, hetgeen voor familieonderzoekers van grote waarde kan zijn.

Beleid
Wij hanteren een zgn. "piëteitsfilter" bij het exporteren van fysieke bestanden naar het internet. Dit betekent dat de op de bidprentjes vermelde overlijdensdatum tenminste vijf jaar
vóór de exportdatum moet liggen om voor opname in onze digitale collectie in aanmerking te komen.

Disclaimer
Met nadruk wordt hier vermeld dat wij met onze collectie geen enkel economisch doel beogen en dat de prentjes volkomen belangeloos beschikbaar worden gesteld. Het spreekt voor zich dat niets op deze site gebruikt mag worden voor welk commercieel doel dan ook.

Contact
Wij besteden alle zorg en aandacht aan de correctheid en volledigheid van de vastgelegde gegevens. Mocht u desondanks typefouten of vergissingen aantreffen in onze gegevens, maakt u er ons dan op attent. Wij zullen deze graag herstellen. Wij danken u bij voorbaat voor uw medewerking.

Mocht u, om welke reden dan ook, aanstoot nemen aan de aanwezigheid van een bepaald bid- of herdenkingsprentje in deze databank, maak uw wensen dan bij ons kenbaar, dan zullen wij het verwijderen daarvan serieus in overweging nemen.

Historische Kring Losser
Raadhuisplein 1
7581 AG Losser
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.